3 Ağustos 2013 Cumartesi

Yeongeun Wanja Jeon / 연근 완자전

                                                        Kore Lotus Köklü Sığır Köftesi

Malzemeler

• İnce soyulmuş lotus kökü (16 Dilim)
• Kıyma (420 gr)
• 4 Diş sarımsak
• ¼ Fincan ince doğranmış yabani susam yaprakları
• İnce dilimlenmiş bir yeşil soğan
• ½ Tatlı kaşığı tuz
• ¼ Tatlı kaşığı karabiber
• ½ Fincan un, serpiştirmek için
• 2 Yumurta, hafifçe karıştırılmış 
• Sebze yağı, kızartmak için

Sos İçin; 

• ¼ Fincan soya sosu
• 2 Tatlı kaşığı pirinç sirkesi
• 1 Yeşil soğan (sadece yeşil kısımları), ince dilimlenmiş
• ¼ Tatlı kaşığı çok ince şeker

Hazırlanışı;

Tuzlu suya kaynamaya yakın lotus köklerini koyun ve 5 dakika pişirin. Soğuk su ile durulayıp kurulayın. Lotus kökleri soğurken, kıymayı büyük bir kabın içine koyarak; sarımsak püresini ekleyip katı sığır etini suyunu toplamak için karanfille karıştırın. Susam yaprakları, tuz, soğan ve biberi ekleyerek iyice ve yavaşça birleştir. Bir dilim lotus kökünü alın, küçük bir çorba kaşığı ile delikleri dolduracak kadar et koyun, sonra da dilimi ters çevirin ve öbür tarafına da biraz et sıkıştırın. Kalan lotus kök dilimleri ile tekrarlayın. Her bir böreğin üzerine un serpiştirin. ¼ fincan yağı orta ateşte ısıtın. Ek toplarını çırpılmış yumurtaya bulayıp sıcak yağın içine atın. Kızarana kadar her iki tarafınıda 5 dakika pişirin. Sonra kağıt havlu ile yağını süzün. Sosa buladıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder