27 Ağustos 2013 Salı

Hürriyet Miss A ve Super Junior Röportajı

Devamı yazısına tıklayarak röportajı görebelirsiniz.





Kore pop fırtınası ‘Music Bank K-Pop’ turnesiyle İstanbul’a geliyor. 7 Eylül’de gerçekleşecek konserlerinden önce konuştuğumuz en popüler grupları Super Junior ve Miss A’den mesaj var: “Koreliler çığlık çığlığa bizi izliyor, siz de izleyin!” 

Kore müziği ve kültürünün son dönemde bu kadar ilgi görmesinin sizce sebebi ne? 
Super Junior: En önemlisi içerik. Bizlerin müziğinde enerji ve çeşitlilik var. İnternetin gelişmesi, Youtube ve Facebook gibi mecraların çoğalması da artık bize kolaylık sağladı. Bu sayede artık dünyanın her ülkesinde müziklerimizin tadına varılıyor. 

Kore’den dünyaya açılmanın avantaj ve dezavantajları neler? 
Miss A: En büyük avantajımız dünya kalitesinde şarkı sözü yazarlarına rahatlıkla ulaşıp onlarla ve çok ünlü müzisyenlerle çalışmak olabilir. Tabii bunun yanında diğer ülkelere biraz uzağız.

Gangnam Style fenomeninin yaratıcısı PSY’ın elde ettiği başarının Kore müziğine etkisi oldu mu? 
Super Junior: Bu konuda bize PSY’nin bir kapı açtığı doğru. Bu müziğin sadece Kore’yle sınırlı olmadığını ve bir potansiyeli olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

Türk halkı Kore müziğini neden bu kadar çok sevmiş olabilir?
Miss A: Kore popu cezbedici melodilere, farklı koreografiye ve sıradışı performanslara sahip. İşte bu yüzden insanlar Kore Pop’u seviyor.

Türkler ve Korelilerin benzedikleri fikrine katılıyor musunuz?
Miss A: Farklı kültürlere sahip olmalarına rağmen beğenilerde benzerliklerimiz var. Her iki ülke insanı da değişik açılardan çekici.

Birbirinizi nasıl buldunuz?
- JYP Entertainment tarafından bir araya getirildik. Asya Güzeli Miss Asia’yı temsilen grubumuzun ismi ‘Miss A’ oldu. İki Çin, iki Koreli toplam dört kızız.

Dünyadaki diğer kadın gruplarıyla kendinizi kıyasladığınızda ulaştığınız sonuç ne? 
- Onlardan aşağı kalır bir yanımız yok. Tekniğimiz ve sahne performansımızla emin olun herkesle yarışabilecek durumdayız. Ayrıca gerçekten güçlü bir sound’umuz var. Sound’umuzla kaliteli ve cool kadın imajı çizmeye çalışıyoruz. Bu şarkılarımıza ve duruşumuza da yansıyor.

Kore müzik sektöründe kadın grubu olmanın zorlukları var mı? 
- Kadın olmak dünyanın her yerinde zor. Dünyanın diğer bir ucundan sesimizi duyurmaya çalışan kadınlar olarak bu zorlukları hep hissediyoruz. Yalnız şöhret olmak artık bizim için bir onur meselesi.Onun için vazgeçemeyiz!

Sizin için sahnedeki en büyük zorluk ne? 
- Topuklu ayakkabılarla güçlü şekilde dans etmek çok zor.

Türkiye hakkında fikriniz var mı? 
- Uzaktasınız ama kalbimize çok yakınsınız. Sizi çok sıcak buluyor ve seviyoruz. Ama çok da fazla bilgimiz yok. Mesela henüz Türk erkekleriyle tanışamadık. Göreceğiz!


Sevenleriniz size ‘Elf’ diyor. Nedir bunun anlamı?
- Elf, ‘sonsuz arkadaşlık’ın (EverLasting Friends) kısaltması. Sevenlerimizle, sonsuza kadar arkadaşız ve Elf’ler bizi tüm dünyada destekler. Diğer Koreli erkek pop grupları arasından nasıl sıyrıldınız ve bu kadar çok fan elde ettiniz?
-Muhteşem bir takım ruhuna sahibiz. Hepimizin farklı bir büyüsü ve kişiliği var. Ayrıca müziğimizde bize ait birçok rengi görebilirsiniz.

10 kişilik bir grupsunuz. Bu kadar kalabalık sahnede zorlanmıyor musunuz?
- Tek zorluğu eğer küçük bir sahnedeysek, istediğimiz şovu sergileyemememiz oluyor. Fakat artıları daha fazla.

Ne gibi?
- Sahnede kendimizi yalnız hissetmiyoruz.

Ee zaten dinleyicileriniz var. Neden öyle hissedesiniz ki?
- Sonuçta birbirimize güveniyoruz ve biri diğerinin boşluklarını kapatıyor.

Altıncı albümünüzün adı ‘Seks, Özgür ve Yalnız’. Seks özgür ve yalnızken mi anlamlıdır?
- Bu şarkı seksi ve özgür bekâr erkekler için bir başarı hikayesi. Sadece bizim değil birçok erkeğin kendiyle empati kurabileceği bir şarkı.

O halde kendinizi şarkınızdaki kadar seksi ve özgür mü buluyorsunuz?
- Sahnedeki performansımız sırasında izleyicilerin çığlıklarını duyduğumuzda; evet, kendimizi çok seksi hissediyoruz.

Türkiye hakkında nasıl bir fikriniz var?
- Tarihte Türkiye ve Kore’nin çok yakın olduğunu, kardeş ülke olduklarını biliyoruz. Sizin hakkınızda güzel hislere sahibiz. Şu an tek hedefimiz Türk hayranlarımıza iyi bir performans sunmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder