7 Ağustos 2013 Çarşamba

Dubu Ganjang Jorim / 두부 간장조림


Malzemeler:
-280 gr. Tofu
-Yarım Sap Taze Soğan
-Az zeytinyağı (yarım çay bardağı)

Sosu için:
-3 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı esmer şeker
-çeyrek tatlı kaşığı sarımsak
-çeyrek tatlı kaşığı susam yağı
-1 adet yeşil acı biber

[Resim: sdc19903copyohmytotoro.jpg]

Pişirme:
-Bir tavaya yağı koyup tofuları pişirimeye başlayın
-Daha sonra tofuların altını biraz kısın. Hazırladığınız sosu ve soğanı ekleyin.
-Tavanın ısısını yükseltin ve tofuları ters yüz edip diğer yüzlerini pişirin.
-Tofular sosun dörtte birini çektiğinde altını kapatın.
-Soslu tofuları bir tabağa alın. Biraz soğuduktan sonra servise hazırlardır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder