7 Ağustos 2013 Çarşamba
Dubu Ganjang Jorim / 두부 간장조림
Malzemeler:
-280 gr. Tofu
-Yarım Sap Taze Soğan
-Az zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Sosu için:
-3 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı esmer şeker
-çeyrek tatlı kaşığı sarımsak
-çeyrek tatlı kaşığı susam yağı
-1 adet yeşil acı biber
Pişirme:
-Bir tavaya yağı koyup tofuları pişirimeye başlayın
-Daha sonra tofuların altını biraz kısın. Hazırladığınız sosu ve soğanı ekleyin.
-Tavanın ısısını yükseltin ve tofuları ters yüz edip diğer yüzlerini pişirin.
-Tofular sosun dörtte birini çektiğinde altını kapatın.
-Soslu tofuları bir tabağa alın. Biraz soğuduktan sonra servise hazırlardır. Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder