30 Temmuz 2013 Salı

Mae-un Dak Gui (매운닭구이)


(Kore sıcak ve baharatlı ızgara tavuk)

Kore mutfağında Gui isimli çeşitli ızgara yemek çeşidi vardır. Mae-un dak gui (매운닭구이) sıcak sos ve baharatlarla hazırlanan, biber turşusu ile tatlandırılmış, içinde tavuk bulunan bir yemektir.

Dak gui hafta ortasında yapılabilecek müthiş bir yemektir.

Sabahleyin marine edilirse ve akşam ızgara sizin için iyi olacaktır.

4-6 porsiyon

Malzemeler:

Küçük parçalar halinde kesilmiş kemiksiz tavuk budu
Gojuchang biber salçası - 1/3 su bardağı
Mirin - 1/4 su bardağı
Soya sosu - 2 yemek kaşığı
Susam yağı - 2 yemek kaşığı
Kıyılmış sarımsak - 2 veya 3 diş
Kıyılmış zencefil - 1 yemek kaşığı
Tuz ve karabiber - Size göre

Serviste:

Yeşil veya kırmızı marul yaprakları
Haşlanmış sıcak pirinç

Yöntem:

Büyük bir kapta tüm malzemeleri iyice karıştırın ve marine edildikten sonra en az 3 saat, en fazla 12 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Marine edilen tavuğu çıkarın ve ızgarayı 5-10 dakika pişirin.
Yemeği, marul yaprakları ve haşlanmış pirinç ile servis yapın.
Marul yaprağı üzerinde pirinç biraz yerleştirin ve bir parça dak guiyi üstüne yerleştirin.
Yaprağa sarıp afiyetle yeyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder